domingo, 20 de diciembre de 2009

5. Tancament del curs i avaluació

En primer lloc, crec que una de les aportacions principals d’utilitzar un blog és el propi aprenentatge i domini d’aquesta eina tecnològica de comunicació. Transversalment als continguts propis de l’assignatura, de mica en mica, m’he anat familiaritzant amb aquest recurs, molt útil per treballar en xarxa també en altres contextos. Encara que només fos per aquest motiu, ja hagués valgut la pena.

Però a més, la utilització del blog ha servit de catalitzador i fil conductor del temari, esdevenint una molt bona plataforma tant per sintetitzar els nous aprenentatges de cadascuna de les PACs, com per poder copsar els aprenentatges i idees dels companys, i així contrastar-los amb els meus.

El ritme en el qual es requerien les diferents entrades ha estat prou flexible, i el nombre d’aportacions (5) molt adient per garantir aquesta continuïtat al llarg del curs i evitant una saturació excessiva de càrrega de feina.

- - - - - - - - -

Referent a l’assignatura, considero que ha estat probablement una de les metodològicament millor estructurades de tota la llicenciatura. Amb uns continguts molt actualitzats, amb un omnipresent us de les TIC, tant a nivell conceptual com a pràctic, i un adient equilibri entre el treball en grup i el treball individual, que ha enriquit clarament el seu desenvolupament.

La utilització de les webquest, tant a nivell de consulta, com a nivell de construcció, ha estat, al meu parer, altre dels punts forts de l’assignatura. El ventall de recursos on-line on es treballen aspectes de multiculturalitat des d’una vessant pedagògica, és realment impressionant i de fàcil accés, i crec que té molt sentit que els psicopedagogs del segle XXI, ens moguem amb total naturalitat i eficàcia a la xarxa, a l’hora de dissenyar estratègies per afrontar els reptes del dia a dia.

A més, com ja he mencionat en altres ocasions, actualment coordino un projecte d’aprenentatge i servei a Barberà del Vallès, d’acollida a població nouvinguda, i l’assignatura també m’ha ajudat per ampliar les meves perspectives teòriques.

Per últim, però no menys important, vull destacar el paper de la consultora (Eli Higueres) què crec que ha estat fonamental, atenent molt ràpidament els dubtes, i sempre molt propera a les necessitats dels alumnes. Ho he comentat amb altres companys i pensen exactament lo mateix.

Gràcies per tot.

No hay comentarios:

Publicar un comentario